Daha yakından tanıyın!

SJ'de neler oluyor?

Gençlerin toplum içinde gelişim göstermeleri, yenilikçi bir ruh kazanmaları, kendilerini daha iyi tanımaları ve farklı yeteneklerini geliştirmelerini amaçlayan lisemiz, eğitim dönemi boyunca, öğrencilerine birçok kültürel, bilimsel etkinlik sunuyor.

Bunun yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleriyle diğerlerini tanımaya ve dayanışmaya da önem veren okulumuz, teknoloji ve girişimciliği ön plana çıkaran etkinlikleriyle güncel pedagojik gelişmeleri de yakından takip ediyor.

Matematik Haftası

Matematik Haftası, matematiğin klasik ve farklı alanlarına değinen çeşitli etkinlikleri ve atölyeleri bir araya getiriyor, bu sayede tüm öğrencilerin bu bilime değişik açılardan bakmalarını sağlıyor.

Matematik Kampı

Hafta sonları gerçekleştirilen Matematik Kampları ile, okul içi ve okul dışından matematiğe ilgi duyan öğrenciler bir ara geliyor ve çeşitli matematik atölyeleri düzenleniyor.

Bilim Yarışması

Okulumuzda Fransızca olarak düzenlenen Bilim Yarışması S&J, okul müfredatının ve soru-cevap sisteminin olağan kısıtlamalarının dışına çıkarak öğrencilere daha üstün bilimsel nitelikler kazandırmayı hedefliyor.

Bilim Haftası

Bilim Haftası etkinlikleri, bilim branşlarının sadece ders olmadıklarını; hayatımızın her anında bizimle olduklarını göstermeyi amaçlıyor. Bu tematik hafta boyunca, farklı alanlarda ders veren öğretmenlerimizin ve görev yapan okul çalışanlarımızın sunduğu etkinliklerin yanı sıra, öğrencilerimiz, konferans, atölye, yarışma, gösteri ve geziler sırasında alanlarında uzman akademisyenlerle de bir araya gelerek kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.

Uluslararası Matematik Yarışmaları

Öğrencilerimiz, dünyanın birçok ülkesinde yapılan matematik yarışmalarına (Kangorou des mathématiques, Waterloo, Castor, Alkindi, Rallye vb.) katılarak matematiğe olan ilgilerini farklı boyutlara taşıyor ve becerilerini geliştirme olanağı elde ediyorlar.

Hastane Stajları

Bugüne kadar Koç Üniversitesi Hastanesi, Saint George Hastanesi ve Bezmîalem Üniversitesi iş birliği ile gerçekleşen tıp gözlem stajlarında, 11. sınıf öğrencilerimiz, hastanelerin farklı bölümlerini tanıma olanağı elde ediyor ve meslek seçimlerini daha doğru yapma şansına sahip oluyorlar.

Matematik Köyü Gezisi

9. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen Şirince Matematik Köyü gezisinde, öğrenciler, çeşitli düzeylerdeki matematik derslerine katılarak bu alana olan ilgilerini bir üst noktaya taşıma ve okul gezisi kapsamında arkadaşlarıyla daha fazla sorumluluk alma fırsatı buluyorlar.

Doğa Bilimleri Merkezi

Okulumuzun 140. yıl kutlamaları kapsamında hayata geçirilen Doğa Bilimleri Merkezi, 1800’lü yılların sonlarından 1960’a kadar toplanmış, özel tekniklerle doldurulup korunmuş 30.000 hayvan türünü ve 40.000 bitki çeşidini bir araya getiriyor. Lisenin arşivinde bulunan tarihi hayvan tahnitlerinin, mineral ve bitki koleksiyonlarının yanı sıra Robert Kolej’e ait koleksiyonların da bir kısmının sergilendiği merkez; Türkiye’deki biyoçeşitliliği gözler önüne seriyor. Gezegenimizin karşı karşıya kaldığı sorunlara da dikkat çeken Doğa Bilimleri Merkezi; gelecek nesilleri küresel ısınma, sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerjiler, deprem, kirlilik ve atık yönetimi gibi konular üzerine düşünmeye davet ediyor. Lisemizdeki gençlerin kullanımına açık olan Doğa Bilimleri Merkezi; her yıl, diğer okullardan 7.000’i aşkın öğrenci tarafından ilgiyle ziyaret ediliyor.

IGEM Kulübü

2003 yılında Massachusetts Institute of Technology (MIT) bünyesinde hayata geçirilen, ardından uluslararası bir boyut kazanan iGEM (International Genetically Engineered Machine) yarışmasına katılmak üzere kurulan iGEM Kulübü; öğrencilere genetik, moleküler biyoloji ve sentetik biyoloji alanında lisans seviyesinde proje geliştirme fırsatı sunuyor. Proje araştırma aşamasından laboratuvar çalışmalarına kadar uzanan bir yıllık yoğun hazırlık dönemi gerektiren bu yarışmaya odaklanan kulüp; öğrencilerin planlı olmalarını, sorumluluk almalarını, takım içinde çalışmalarını ve proje yönetmelerini sağlıyor. Gençlerin kodlama, biyoteknoloji, hitabet ve İngilizce bilgisine de katkıda bulunan iGEM Kulübü; 2018 yılından bu yana olduğu gibi bundan sonra da ses getiren projelerle yarışmaya katılmayı hedefliyor. 2018 yılında bronz, 2021 yılında gümüş madalya kazanan kulübün, 2023 yılında da Türkiye’den katılan tek takım olarak gümüş madalyası bulunuyor.