Eğitim Teknolojisi Olanakları

Amaçlar

Modern yöntemlerden yararlanarak eğitimin kalitesini arttırmak,

Uluslararası Fransızca kaynakların kullanımını kolaylaştırmak,

Öğrencilerimiz arasında haberleşmeyi ve ortak çalışmayı geliştirmek,

Öğrencilerimizin Frankofon arkadaşlar edinmelerini ve onlarla haberleşmelerini sağlamak,

Mezunlar arasında haberleşmeyi ve ortak çalışmayı geliştirmek,

Öğrencilerimizi, velîlerimizi, mezunlarımızı ve öğretim kadromuzu okuldaki etkinlikler ve acil durumlar hakkında bilgilendirmek.

Eğitim teknolojisi olanakları

Web sayfaları aracılığı ile öğretmen – mezun – öğrenci – veli iletişimi sağlanmaktadır. Sınav tarihlerinin, sınav sonuçlarının ve devamsızlıkların yayınlanması elektronik ortamda hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.

Mevcut hizmetler

Kullanıcıların, uygulamalara her zaman, her yerden güvenli erişebilmeleri amacıyla, en yaygın ve kolay internet erişim yöntemi olan web arayüzleri geliştirilmiştir. Kullanıcıların internete bağlı herhangi bir bilgisayar, tablet, cep telefonu ile sağlanan olanaklara erişebilmeleri ana hedefimizdir.

Öğrenci, öğretmen ve çalışanlar webmail hizmetini kullanarak her an e-postalarını kontrol edebilir ve gelen mesajları cevaplayabilirler.

Kullanıcılar, arama motoru ile ilgilendikleri konu veya kişi hakkında site içinde arama yapabilirler.

Teknik Destek

Öğrenciler ve öğretmenler bilgisayarları ile ilgili soru ve sorunlarda teknisyenlerden destek alabilmektedirler. Teknik desteğin yanı sıra kullanıcılara bilgisayar öğretmenlerimiz, teknoloji entegratörlerimiz ve teknik personel tarafından düzenli olarak bilgisayar kullanımı, internet ve diğer programlarla ilgili çeşitli güncel bilgiler ve eğitimler verilmektedir.

Yazıcı olanakları

Öğrenci ve öğretmenlerin basım gereksinimlerini karşılamak için yerel ağ üzerinden hizmet veren yazıcılar kullanılmaktadır. Her zümrede bulunan yazıcılar dışında yerel ağa bağlı tüm yazıcılardan çıktı alınabilir.

Yedekleme Hizmeti

Servislerin sağlandığı sunuculardaki bilgiler, olası arızalarda bilgi kaybını en aza indirmek amacıyla, periyodik olarak çevrim dışı bir ortama yedeklenir. Öğretmen ve öğrencilerin bilgilerini yedekleyebilmeleri için her kullanıcıya belirli bir disk alanı ayrılmıştır. Bu disk alanlarına kaydedilen kullanıcı dosyaları her gece yedeklenmektedir.

Virüslere Karşı Koruma

Kullanıcı bilgisayarlarına bulaşabilecek virüslerin anında tespiti ve virüslere karşı gerekli tedbirlerin alınabilmesi için tüm kullanıcı bilgisayarlarında anti-virüs programı yüklü durumdadır. Kurulu olan anti-virüs programları merkezi bir noktadan, otomatik olarak güncellenmektedir. Böylece yeni çıkan virüs bilgileri anında kullanıcı bilgisayarlarına aktarılır. Kullanıcının ayrıca güncelleme yapması gerekmez.

E-posta Grupları

Tüm öğretmen, idari personel ve öğrencilerin birer e-posta adresi bulunmaktadır. Okulumuzda elektronik haberleşme sistemleri yoğun olarak kullanılmaktadır. Ayrıca kullanıcıların artık standart hale gelen ve her zaman, her yerden mesajlarına erişebilmeleri amacıyla web üzerinden e-posta okuma ve gönderme (webmail) olanağı vardır.

Web Servisleri

İç (intranet) ve dış (internet) kullanıma hizmet eden iki adet ana web sitesi bulunmaktadır. Dış web sitesi (www.sj.k12.tr) okulun internetten görünen sayfalarını barındırır ve ziyaretçilere merak ettikleri her konu hakkında güncel bilgiler vermeyi amaçlar. (Okul yaşamıyla ilgili güncel bilgiler, duyurular, etkinlikler, mezunlar ve öğrenciler hakkında bilgiler, yönetmelikler…)

Kanunlar, Yönetmelikler …

Yayınına 2002 yılında başladığımız bu bölümde eğitimle ilgili kanun, yönetmelik, genelge vb belgeler tüm kullanıcıların erişimine sunulmuştur.

Değişiklikler hızlı ve sürekli bir biçimde sayfalara yansıtılmaktadır.

Haberler, Etkinlikler, Yeni sayfalar

Okulda gerçekleştirilen etkinlikler düzenli olarak duyurulmakta, fotoğraflarla ve videolarla zenginleştirilerek yayınlanmaktadır. Yeni eklenen bölümler, ana sayfada “Medya > Etkinlik fotoğrafları” ve “Medya > Duyurular” sekmeleri altında görülebilir.

E-posta hizmeti ve e-posta adresleri

Tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve memurlarımızın birer e-posta adresi vardır. Öğrencilerimiz mezun olana kadar bu adreslerini kullanabilir ve posta kutularını İnternet üzerinden kontrol edebilirler.

E-posta adreslerimiz isim.soyisim(at)sj.k12.tr biçimindedir.

Bilgisayar kullanımı

Öğretmenlerimiz iPad’lerine ek olarak zümre ve öğretmenler odalarındaki ve laboratuvarlardaki bilgisayarlardan da yararlanırlar.

Öğrencilerimizin ve velîlerimizin kullanımı için okul girişinde kiosklar bulunmaktadır.