Sınavlar Hakkında Bilgilendirme

Yeterlilik Sınavları
Ortak Sınavlar
Sorumluluk Sınavları

Hazırlık sınıfına yeni kaydolan öğrenciler için Yeterlilik Sınavları (Sınıf Atlama)

Yeterlilik Sınavları (eski ismiyle Seviye Belirleme veya Sınıf Atlama), Hazırlık sınıfına yeni kaydolan öğrenciler için Fransızca ve Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden girilen sınıf atlama sınavlarıdır.

Sınava girmek isteyen öğrencilerin velileri kayıt olurken sekreterliğe dilekçe vermelidir.

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği madde 60/3’e göre yeni kaydolan öğrencilerin başarılı olmaları için sınavlarda 100 üzerinden 70 almaları gerekir.

Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı dersinden yazılı, Fransızca dersinden yazılı ve sözlü sınav yapılır.

Sınav sonucunda başarılı olan öğrenciler Hazırlık sınıfını atlayarak direkt olarak Lise 1’e geçerler. Sınıf atlama hakkı kazandığı halde  bu hakkını kullanmayıp Hazırlık sınıfını okumak isteyen öğrencilerin velileri sekreterliğe dilekçe vermelidir.

Hazırlık sınıfında okuyan öğrenciler için Yeterlilik Sınavı (Bütünleme)

Yeterlilik Sınavları (eski ismiyle Seviye Belirleme veya Bütünleme), Hazırlık sınıfında okuyup Fransızca veya Türkçe derslerinin birinden veya ikisinden başarısız olmuş öğrenciler için sınıf geçme sınavlarıdır.

Sınava girmek isteyen öğrencilerin velileri belirtilen süre içinde sekreterliğe dilekçe vermelidir.

MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği madde 60/2 ve 60/3’e göre öğrencilerin başarılı olmaları için sınavlarda 100 üzerinden 70 almaları gerekir.

Sınav sonucunda başarılı olan öğrenciler Lise 1’e geçerler.

Yeterlilik sınav tarihleri

28 Ağustos 2023, saat 09.00 : Fransızca, Yazılı
31 Ağustos 2023, saat 09.00 : Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı, Yazılı
31 Ağustos 2023, saat 13.30 : Fransızca, Sözlü

Yeterlilik sınav konuları

Fransızca dersinin sınav konularını görmek için lütfen buraya tıklayınız.

Türk Dili ve Edebiyatı dersinin sınav konularını görmek için lütfen buraya tıklayınız.

Sınav kuralları

Sevgili öğrenciler,

Sınavlara kesinlikle öğrenci kıyafeti ile gelmelisiniz,

Hazırlık sınıfına yeni kaydolduysanız ve henüz üniformanızı almadıysanız eski okulunuzun üniformasıyla gelebilirsiniz,

Öğrenci kıyafet iç yönetmeliğine uymalısınız,

Sınav başlangıcından yarım saat önce okulda bulunmalısınız,

Tükenmez kalem, kurşun kalem, silgi, cetvel vb. gereçleri getirmelisiniz,

Sınavda dışarıyla haberleşmenizi sağlayacak hiçbir elektronik alet kullanamazsınız,

Sınavda sözlük, kitap, defter, ders notu vb. kaynaklardan yararlanamazsınız,

Sınav kâğıdının sağ üst köşesindeki Adı, Soyadı ve Sınıf alanlarını tükenmez kalemle doldurmalı; cevapları kurşun kalemle yazmalısınız,

Sınav sonuçları

Sınav sonuçları sınav bitiminde velilere e-posta gönderilerek bildirilir.

“Sınavlarla ilgili bir sorum var, lütfen ilgilenir misiniz ?” diyorsanız detaylı bir açıklama ile mesaj atınız; isim, soyisim ve cep telefonu belirtmeyi unutmayınız:
[email protected] (halen öğrenci olanlar)
[email protected] (yeni kayıt olanlar)

Ortak Sınavlar Hakkında Açıklamalar

Ortak sınavlar Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin ilgili maddesine dayanılarak; notların daha objektif biçimde verilmesini, aynı seviyedeki sınıflarda işlenen konuların eşzamanlı olmasını, sınav sorularının zorluk derecesinin eşit olmasını sağlamak için düzenlenmektedir. Ortak Sınav sayfalarında “Kaynağı görüntülemek için yetkilendirilmemişsiniz.” hatası alıyorsanız ortak sınav programı İdare tarafından planlama aşamasında demektir.

Ortak Sınav Kuralları

Sınavların süresi bir ders saatidir. Fransızca sınavı iki ders saatidir. Öğrenciler, sınavı erken bitirseler bile sürenin sonuna kadar sınav salonundan çıkamazlar.

Sorumluluk Sınavları Hakkında Açıklamalar

Sorumluluk sınavları öğrencinin alt sınıflarda başarısız olduğu derslerden gireceği sınavlardır.

Yürürlükte olan yönetmeliğe göre, sorumluluk sınavları

birinci dönemin ilk haftası, ikinci dönemin ilk haftası ile son iki haftası içerisinde yapılır.

a) Eylül ayında (Birinci dönemin ilk haftasında)

b) Şubat ayında (İkinci dönemin ilk haftasında)

c) Haziran ayında (İkinci dönemin son haftasında)

olmak üzere bir öğretim yılında 3 kez yapılır.

Öğrenci, sorumluluk sınavlarına girmek için dilekçe vermek zorunda değildir ancak sınava girmeyeceği dersleri bağlı olduğu müdür yardımcısına bildirmekle yükümlüdür.