Gençlerin toplum içinde gelişim göstermeleri, yenilikçi bir ruh kazanmaları, kendilerini daha iyi tanımaları ve farklı yeteneklerini geliştirmelerini amaçlayan lisemiz, eğitim dönemi boyunca, öğrencilerine birçok kültürel, bilimsel etkinlik sunuyor.
Bunun yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleriyle diğerlerini tanımaya ve dayanışmaya da önem veren okulumuz, teknoloji ve girişimciliği ön plana çıkaran etkinlikleriyle güncel pedagojik gelişmeleri de yakından takip ediyor.
Kültür ve sanatın erişilebilirliğine büyük önem veren lisemiz; 2004 yılından bu yana gerçekleştirdiği halka açık ve ücretsiz Açık Akşam etkinlikleriyle birçok konser, tiyatro oyunu, dans gösterisi ve sergiye ev sahipliği yapıyor.
Okulumuzun, öğrencilerin çoklu zekâ gelişimine katkıda bulunmak üzere tasarladığı görsel sanatlar dersleri ve Görsel Sanatlar Kulübü, gençlere, yaratıcılıklarını kullanabilecekleri farklı bir dünya sunuyor. Ünlü sanatçıların yaşam hikayeleri ve çalışmalarının, belgesel ve filmlerle zenginleştirerek ele alındığı görsel sanatlar dersleri kapsamında öğrenciler; bir yandan sanat tarihini keşfetme, diğer yandan katıldıkları söyleşiler ve kültür-sanat gezileri ile güncel sanat etkinliklerini takip etme fırsatını elde ediyorlar. Sanat ile daha yakından ilgilenerek resim ve heykel alanında çalışmalar yapan gençler; diğer okul kulüpleriyle iş birliği içerisinde gerçekleştirilen projelere sanatsal yönden katkı sağlıyor ve her hafta Görsel Sanatlar Kulübü’nde bir araya gelerek, yıl sonu sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunacakları eserlerini hazırlıyorlar.
Öğrencilerin yeteneklerini geliştirerek toplum içindeki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla tasarlanan Müzik dersleri, Müzik Kulübü, SJ Klasik Orkestrası ve SJ PopRock Orkestrası müzik bilgisine sahip gençler ve donanımlı müzisyenler yetiştirmeyi amaçlıyor. Türkiye ve dünyadaki önemli müzisyenleri konu alarak müzik tarihinin kapsamlı bir şekilde ele alındığı Müzik derslerinde öğrenciler, iTunesU üzerindeki yazılı tanıtım ve videolarla klasik müzik, pop, rock, jazz gibi birçok türü inceleme imkanı bulurken orkestra saati, kulüp saati ve öğlen çalışmalarına katılan müzisyen öğrencilerimiz ise SJ Klasik Orkestrası solo, duo, trio, quartet ve PopRock orkestraları gibi tekli ve çoklu ekiplerle hem sene içi etkinliklere hem de sene sonundaki “Sanat ve Yetenek Haftası”na hazırlanıyorlar.
Lisemizde Fransızca ve İngilizce olarak faaliyet gösteren iki ayrı “Model Birleşmiş Milletler Kulübü” bulunuyor. Birleşmiş Milletler simülasyonu olmak üzere tasarlanan bu kulüpler; öğrencilere güncel uluslararası jeopolitik konuları araştırma, takip etme ve tartışma imkanı sunarken iki farklı dilin teknik ve resmi kullanımlarını geliştirme fırsatı tanıyor. Gençlerin sunum ve münazara becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Fransızca ve İngilizce Model Birleşmiş Millet Kulüpleri, öğrencilerin Birleşmiş Milletler’deki diplomatların rollerini üstlenerek farklı ülkelerin düşüncelerini savunmalarını, bu sayede de topluluk önünde konuşma cesareti ve özgüven kazanmalarını sağlıyor. Lise öğrencilerinin geniş bir dünya görüşüne sahip olması hedefiyle faaliyet gösteren bu kulüpler; çeşitli organizasyonlarla gençlerin iletişim, planlama, inisiyatif alma gibi yetilerini geliştirirken onlara; kendileri gibi dünya meselelerine ilgi duyan farklı ülkelerdeki yaşıtlarıyla arkadaşlık kurabilme şansı tanıyor. 2010 yılından bu yana çalışmalarına devam eden İngilizce Model Birleşmiş Milletler Kulübü, her yıl bir yurt içi bir yurt dışı organizasyona katılırken; Fransızca Model Birleşmiş Milletler Kulübü, yurt dışı etkinliklerinin yanı sıra, her Kasım ayında, İstanbul Saint-Joseph Lisesi’nde, yaklaşık 5 ülkeden 20’yi aşkın okulun ve 400’ün üzerinde gencin davetli olduğu MFINUE (Avrasya Frankofon Model Birleşmiş Milletler) Konferansı’nı düzenliyor.
Okulumuzda sanat ve tiyatroya ilgi duyan gençlerin buluşma noktası olan Türkçe, Fransızca ve İngilizce Tiyatro Kulüpleri, öğrencilere, dünyaca ünlü yazarların oyunlarını keşfetme ve sergileme olanağı sunuyor. Gençlerin genel kültür seviyelerini bir üst noktaya taşıyan bu kulüpler; öğrencilere beden dili, ses ve bu alanda daha birçok eğitimi vererek onların oyunculuk yeteneklerini pekiştiriyor. Öğrencilerin dil gelişimlerinin yanı sıra sosyal iletişim becerilerine de katkı sağlayan Türkçe, Fransızca ve İngilizce Tiyatro Kulüpleri; sahneye konacak tiyatro eserinin seçiminden dekor ve kostüm tasarımına kadar birçok işte öğrencilere sorumluluk alabilme fırsatı veriyor. Her yıl ekim ayında çalışmalarına başlayan ve haziran ayında oyunlarını sergileyen tiyatro kulüpleri; ekip ruhu ve dayanışma içerisinde, tüm öğrencilerin kendilerinden bir şeyler katarak sahneye koydukları tiyatro eserlerini, Saint-Joseph Lisesi yorumuyla sanatseverlerle buluşturuyor.
Atatürkçü Düşünce ve Tarih Dergisi Kulübü, öğrencilere tarih, sanat, edebiyat ve bilim alanlarında araştırma yapma, kaynak tarama, içerik oluşturma ve kendilerini geliştirme imkânı sunuyor.