Daha yakından tanıyın!

SJ'de neler oluyor?

Gençlerin toplum içinde gelişim göstermeleri, yenilikçi bir ruh kazanmaları, kendilerini daha iyi tanımaları ve farklı yeteneklerini geliştirmelerini amaçlayan lisemiz, eğitim dönemi boyunca, öğrencilerine birçok kültürel, bilimsel etkinlik sunuyor.

Bunun yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleriyle diğerlerini tanımaya ve dayanışmaya da önem veren okulumuz, teknoloji ve girişimciliği ön plana çıkaran etkinlikleriyle güncel pedagojik gelişmeleri de yakından takip ediyor.

SJ Spor Şenliği

2005 yılından bu yana lisemiz tarafından düzenlenen ve gençlere olimpiyat havası yaşatan Spor Şenliği, Türkiye’de Fransızca eğitim veren okulların spor takımlarını buluşturuyor. Basketbol, futbol, voleybol, tenis, masa tenisi, atletizm, satranç ve bilardo branşlarında düzenlenen turnuvada, öğrencilerimiz hem organizasyonda hem de işleyiş aşamasında aktif olarak çalışıyorlar.

Okul Takımları

Okulumuz, kurulduğu günden bu yana, akademik açıdan başarılı öğrenciler yetiştirmenin yanı sıra gençlere farklı spor dallarını keşfetme ve ilgili oldukları branşlarda uzmanlaşma fırsatı sağlıyor. 20’yi aşkın okul takımıyla gençlere, hentboldan atletizme, yelkenden masa tenisine, eskrimden okçuluğa kadar birçok branş sunan lisemiz; öğrencilerin eğilimlerine göre gelişimlerine destek oluyor ve onları sınırlarını aşmaya davet ediyor.

Turnuvalar

Spor öğretmenlerimiz rehberliğinde öğrencilerimiz, okul içinde sınıflar arası takım turnuvalarını ya da bireysel maçları düzenliyorlar. Öğrencilerimiz, masa tenisi, futbol, basketbol ve voleybol gibi branşlarda yıl boyunca gerçekleştirilen turnuvalara katılma fırsatı buluyorlar.

Spor Alanında Faaliyet Gösteren Kulüpler

Spor alanında faaliyet gösteren kulüplerde, öğrencilerimiz, futbol, voleybol, masa tenisi, satranç, bilardo, dans gibi kulüp çalışmalarına katılarak kendilerini geliştirme olanağına sahip oluyorlar.

Yelken Kulübü

Hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik olarak hayata geçirilen Yelken Kulübü, gençlere teorik olarak yelken yapmayı öğretiyor; hafta sonları hava koşulları uygun olduğunda ise Yelkenli Yat Eğitimi veriyor.