Kayıt İşlemleriyle ilgili SSS

Serbest Kayıt ne demek?

Buradaki “serbest” sözcüğü hatalı kullanıldığı için aday velileri yanıltmaktadır.
Serbest Kayıt; normal kayıt günlerinde olduğu gibi taban puan duyurularak ön kayıt, kesin kayıt ve yedek kayıt işlemlerinin aynı gün içinde hızlı biçimde yapılmasıdır.

Kız – Erkek kontenjanları ve puanları farklı mı?

Hayır, tek puan ve tek karma kontenjan var.

İstanbul dışından kaç öğrenci kayıt yaptırıyor?

Son yıllarda İstanbul dışından kayıt yaptıran öğrenci sayıları aşağıda belirtilmiştir.
2019’da 18, 2020’de 13, 2021’de 20, 2022’de 20.

İstanbul dışından gelen öğrenciler için yurt hizmetiniz veya bir çözüm öneriniz var mı?

Maalesef bu konuda bir çözümümüz veya önerimiz yok.

Bir kaç farklı kişiye nasıl vekaletname çıkartmalıyız?

Tek bir vekaletnamede tüm vekillerin ismi olabilir ancak vekillerin her birinde orijinal vekaletname olmalıdır. Her bir vekilin birlikte veya tek başına hareket etmeye ve kayıt aşamasında her türlü işlemi yapmaya yetkisi olmalıdır.

İki çocuğumuz var. Tek vekaletname çıkartmamız yeterli mi?

Farklı okullara başvuru yapmanız gerekebilir. Bu yüzden ayrı ayrı vekaletname çıkartmanız uygun olur.

Boşanma davamız devam ediyor. Ara kararla alınan velâyet belgesi yeterli olur mu?

Evet, yeterli olur.

SJ diploması Galatasaray Üniversitesi’nde bir avantaj sağlıyor mu?

Evet sağlıyor. SJ mezunları kendilerine ayrılan kontenjan sayesinde, bir iç sınav aracılığıyla LYS’ye göre daha avantajlı puanlarla GSÜ’ye girebiliyorlar. Bu kontenjandan fransızca öğretim yapan diğer okulların mezunları da yararlanabiliyorlar.

Kayıtlarla ilgili diğer sorularınız için lütfen ana sayfadaki Sıkça Sorulan Sorular (SSS) bölümünü okuyunuz.