Ön Kayıt

Sayın veli,

Öncelikle okulumuzu tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi’ne kesin kayıt olabilmek için gerçekleştirilmesi gereken ilk işlem belirtilen tarih ve saatler içinde ön kayıt yaptırmaktır. Bu bilgilere menüdeki “Kayıt Takvimi” düğmesine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ön kayıt prosedürünü hatasız tamamlamak için lütfen aşağıdaki açıklamaları dikkatle okuyunuz.

Ön kayıt yaptırmadan önce MEB kuralları hakkında bilmeniz gerekenler

Ön kayıt yaptırmak, bu işlemi e-okul sistemine kaydetmediğimiz için resmi liselere başvuru hakkını engellemez. Ancak bir özel okula kesin kayıt yaptırmak resmi liselere başvuru hakkınızı engeller, kesin kayıt olmadan önce yapılan başvuru ise MEB tarafından değerlendirmeye alınmaz.

Niçin form doldurulmalıdır?

MEB, 2012 yılında detaylı bilgi içeren puan CD’si gönderme uygulamasına son verdiğinden okul idarelerinde öğrencilerin puanları, TC kimlik no ve yüzdelik dilim bilgileri bulunmamaktadır. Bu yüzden, ön kayıt başvurunuz Saint-Joseph Lisesi kayıt ekibi tarafından E-okul sitesi üzerinden puan kontrolü yapılarak değerlendirilmektedir. Sonraki başvurularınızda formdaki bilgileri tekrar girmenize gerek yoktur.

Formu doldurmak için hangi belge ve bilgiler gerekir?

Form 15 dakika içinde zaman aşımına uğrayacağından işleme başlamadan önce lütfen şu belge ve bilgileri hazırlayınız: Öğrencinin nüfus cüzdanı, anne ve babanın TC kimlik no’ları, ev ve iş adresleri, öğrencinin okulu, öğrencinin okul numarası, öğrencinin okuduğu sınıfın şubesi (8A, 8B …), öğrenim ücretini gönderecek kişiye veya kişilere ait IBAN’lar. (en fazla 4 farklı IBAN girilebilir).

Formu doldururken sıkça yapılan hatalar nelerdir?

Öğrencinin TC Kimlik No’su yerine anne veya babanın bilgilerini girmek,
Öğrencinin TC Kimlik No’sunu hatalı girmek,
Doğum tarihini hatalı girmek,
IBAN numarasının başına TR ibaresini eklemeyi unutmak,
Aynı bilgisayardan iki öğrenciyi kaydederken öğrencilerin bilgilerini karıştırmak.

Formu daha önce dolduranlar ne yapmalıdır?

Formu önceki kayıt dönemlerinde dolduranlar sadece ilk 3 bilgiyi girmelidir. Bu durumdaki öğrencilerin başvuruları, sistem tarafından otomatik olarak değerlendirilecektir. Taban puan koşulunu sağlayanların bilgileri ve puanları ön kayıt listesine otomatik olarak ve anında eklenecektir.

* Nakil işlemi yapıldığında öğrencinin okul numarası değişebilir. Lütfen nakilden sonra öğrencinin yeni okul numarasını öğreniniz.

Ön kayıt başvurusu nasıl yapılır?

Saint-Joseph Lisesi’nde ön kayıt başvuruları 2012 yılından bu yana internet üzerinden yapılır. Okula gelmenize veya herhangi bir belge getirmenize gerek yoktur. Süresi başladığında aktif hale gelecek “İnternetten ön kayıt başvurusu” düğmesine tıklayınız, başvuru formunu doldurup kayıt ekibinin E-okul sitesi üzerinden puan kontrolü yapmasını bekleyiniz.

Ön kayıt başvuru formunu doldurmak için lütfen buraya tıklayınız

Anlık ön kayıt listesi ve anlık sıralama

Öğrencinin ismi ve puanı kontrol gerçekleşene kadar ön kayıt listesinde görülemeyecektir. Ön kayıt talebiniz onaylandığında öğrencinin listedeki anlık sıralamasını görebilir ve ön kayıt süresinin bitimine kadar tüm listeyi şeffaf biçimde saniyesi saniyesine takip edebilirsiniz. Süre bitimine kadar bu listenin sürekli olarak değişebileceğini lütfen unutmayınız.

Ön kayıt listesi nasıl görülebilir?

Ön kayıt listesini görmek için lütfen buraya tıklayınız.

Ön kayıt geçerlilik süresi

Yapılan ön kayıt, içinde bulunulan kayıt döneminde geçerlidir. Her kayıt döneminde yukarıda anlatılan prosedüre uyarak yeniden ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir.