Bilişim, Teknoloji ve Girişimcilik Sunumları

Ne Yapıyoruz?

Bilişim, teknoloji ve girişimcilik konularıyla ilgilenen gönüllü öğrencilerimizi bu alanlarda çalışan tecrübeli kişilerle buluşturuyoruz.

Farklı seviyelerden öğrencilerin bir arada olduğu bu buluşmalarda, öncelikle konuşmacı sunumunu gerçekleştiriyor. Ardından sohbet ve soru cevap bölümüne geçiyoruz.

2017 yılında başladığımız bu çalışmada şu ana kadar 6 farklı ülkeden 30’un üzerinde konuk çağırdık ve 50’nin üzerinde konuya değindik.

Neden yapıyoruz?

Yaptığımız ön araştırmalarda öğrencilerin bu tarz buluşmalara gönüllü olarak katılmak istediklerini gözlemledik.

Bu buluşmaların öğrencilerin vizyonunu genişletmelerine, çevrelerini genişletmelerine, kendilerini daha iyi tanımalarına, iş hayatı hakkında gerçekçi bilgiler edinmelerine, ilham almalarına ve motivasyon bulmalarına katkıda bulunduğunu görüyoruz.

Buluşma sonrasında öğrencilerden ve davetlilerden aldığımız (sözlü ve anketler aracılığıyla yazılı) geribildirimlerde bu fikrin her iki taraf için de hem faydalı hem de keyifli olduğunu görüyoruz.

Bu buluşmaların ileride öğrencilere etkili staj olanakları sağlayabileceğini düşünüyoruz.

Hangi öğrenciler katılıyor?

Okuldaki tüm öğrenciler bu etkinliğe katılabilir.

Etkinlik zorunlu değil. Yani isteyen öğrenci katılıyor; istemeyen katılmıyor.

Etkinliği çeşitli yöntemlerle duyuruyoruz: elektronik davet, okul içindeki dijital anons panoları, e-posta, vb yöntemlerle duyuruyoruz. Katılmak isteyen öğrenci, kendisine gönderdiğimiz davette “Geliyorum” seçeneğini işaretliyor.

Etkinliğe genellikle 25 ilâ 60 arasında öğrenci katılıyor.

Sunumda farklı altyapılara sahip olan ve tüm seviyelerden öğrenciler var. Herkesin her anlatılanı eksiksiz anlamasını beklemiyoruz. Önemli olan öğrencilerin vizyonlarını geliştirmeleri…

Kimlerden destek alıyoruz?

Bu bir ekip işi. Böyle bir çalışmayı hakkıyla yönetebilmek için en başta gönüllü konuklar olmak üzere, mezunlardan, velilerden, öğrencilerden, yönetimden ve okuldaki diğer ekiplerden (bilişim teknolojileri, iletişim, personel, bilimsel etkinlikler koordinatörü, grafik tasarım, reji …) destek alıyoruz.

Geribildirim

Her etkinlikten sonra öğrencilere ve konuklara kısa bir anket gönderiyoruz. Ayrıca öğrencilerle derslerde, teneffüslerde sohbet ediyoruz.

Aldığımız geribildirimlere göre bu projeyi sürekli iyileştiriyoruz.

Şu ana kadar veli toplantılarında ve çeşitli vesilelerle velilerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Buna ek olarak, kısa süre önce velilerden sistematik bir şekilde geri bildirim ve destek önerileri almaya başladık.

Şu ana kadar hangi konulara değindik?

2017 yılında başlayan bu sunum serisi kapsamında işte değindiğimiz konulardan bazıları:
Yapay zekâ, finansal okuryazarlık, makine öğrenmesi, girişimcilik, proje yönetimi, çevik yönetim, süreç geliştirme, optimizasyon, veri bilimi, uzay bilimleri, insansız hava araçları, sürücüsüz arabalar, iş zekâsı, deneyim tasarımı, yalın yönetim, iş modeli, siber güvenlik, nesnelerin interneti…

Gönüllülük

Bu çalışma tamamen gönüllülük esasına dayanıyor:

Konuklar bize değerli vakitlerini ayırıyorlar ve bize ücretsiz destek oluyorlar.

Dileyen öğrenciler öğlen tatillerinden fedakarlık edip tamamen isteğe bağlı bu etkinliğe katılıyorlar. Katılımları notlarına yansımıyor.

Bazı öğrenciler bize gönüllü olarak destek oluyorlar, konuk öneriyorlar, sürecin gelişmesi için teklifte bulunuyorlar, etkinlik organizasyonunda aktif rol alıyorlar.

Organizasyon

Ender Üstüngel ‘1983

Utku Aytaç ‘2013