Tabletli Eğitim 2023-2024

Güncelleme tarihi: 8 Haziran 2023

iPad’le öğretim

İstanbul Saint-Joseph’te 2013-2014 öğretim yılında derslerde öğretmenler tarafından iPad kullanılmış ve bu süreçte okul bünyesinde öğrencilerin yararlanacağı kitaplar, zenginleştirilmiş ders içerikleri hazırlanmış ve öğretmen eğitimleri gerçekleştirilmiştir.

iPad’le öğrenim

2014-2015 öğretim yılında Hazırlık sınıflarında birebir iPad uygulamasına geçilmiştir. Bu uygulamada, her öğrencinin ve her öğretmenin bir iPad’i vardır.

Birebir iPad uygulaması, diğer seviyelerde (L1, L2, L3 ve L4) kademe kademe devreye alınmıştır.

2018-2019 öğretim yılından itibaren tüm sınıflarda birebir iPad kullanılmaktadır.

Apple Avrupa İçerik Sorumlusu gözetiminde hazırlanan kitaplar ve içerikler SJ öğrencilerine ücretsiz olarak ulaştırılmaktadır.

Hangi özellikte bir iPad?

2023-2024 öğretim yılında kaydolan öğrencilerin kullanacakları cihaz

iPad (10. nesil) 256GB Wi-Fi

veya

iPad Air 10.9″ (5. nesil) 256GB Wi-Fi

veya

iPad Pro 11″ (4. nesil) 128GB Wi-Fi

Bu modeller dışındaki iPad’ler kabul edilmemektedir.

Neden yeni iPad?

Okulda kurguladığımız bilişim teknolojileri altyapısıyla, kablosuz internet standardıyla (802.11ax) ve bağlantılı diğer sistemlere uyum sağlayacak olan ve hali hazırda satışta bulunan en güncel modeli öneriyoruz.

Öğrencinin öğrenim hayatı boyunca mümkün olduğunca az cihaz değiştirmesini sağlamaya çalışıyoruz.

Neden minimum 128 GB?

Geçtiğimiz yıllardaki tecrübelerimiz bize düşük depolama kapasitelerinin (16 GB, 32 GB, 64 GB) yeterli olmadığını gösterdi.

Cihaz nasıl temin edilecek?

Öğrenci, belirtilen özelliklerde bir iPad’i varsa kullanabilir. Veli, belirtilen özelliklere sahip bir iPad’i anlaşmalı firmanın web sitesi üzerinden veya bir diğer firmadan satın alır. Cihaz anlaşmalı site üzerinden alınmamışsa seri numarası veli tarafından kayıt ekranındaki form aracılığıyla iPad seri no kutucuğuna yazılarak okula ulaştırılır. Özel indirimden faydalanmak isteyen veliler buraya tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilir.

Apple Kimliği

Okulumuz, eğitimle ilgili amaçlar doğrultusunda kullanılmak üzere öğretmenler ve öğrenciler için Yönetilen Apple Kimlikleri oluşturacaktır. Öğrencilerin okulda kaldıkları süre içinde kullanacakları bu kimliklerin sahibi kurumumuzdur.

Buna ek olarak [email protected] uzantılı Apple ID’ler oluşturulacaktır. Okulun ilk gününde BT ekibi tüm öğrencilere bu konuyla ilgili destek sunmaktadır.

Cihaz nasıl ayarlanacak?

Öğrenci, iPad’ini önceden kurar. Okula gelmeden önce cihazını en son iOS sürümüne yükler ve tüm uygulamalarını günceller.

Öğrenci, duyurulan günde iPad’iyle okula gelir ve BT ekibinin desteğiyle iPad’ini okul sistemine entegre eder.

Kullanılacak aksesuar

Öğrenci sevdiği, dayanıklı ve sorunsuz biçimde takılıp çıkarılan bir kılıf seçmelidir.

Kulaklık ise sağlam, mikrofonlu olmalı; kaliteli ses vermelidir. Dil derslerini işlerken kullanılan zenginleştirilmiş ders içeriklerinin ve öğrencilerin hazırlayacakları projelerdeki ses kalitesinin önemli bir bileşen olduğu dikkate alınmalıdır.

Aşağıdaki aksesuarlar zorunlu değildir ancak önerilmektedir:

1. Apple Pencil

2. Klavyeli kılıf