Makine Parkı, Bilgisayar Ağı ve Kullanılan Uygulamalar

Saint-Joseph İnternet Kulübü, ilk sayfalarını 28 Nisan 1997’de Geocities üzerinden yayınlayarak internet projesini başlattı. Ekim 1998’de bir kiralık hat satın alındı ve Internet Kulübü okulla ilgili sayfaları kendi web sunucusu üzerinden yayınlamaya başladı.

Saint-Joseph Lisesi’nde internet dünyaya açılan bir pencere olarak görülmekte ve öğrencilerimizin sonsuz bilgi kaynaklarından pedagojik olarak yararlanmaları hedeflenmektedir.

İdari hizmet uygulamaları

İdarî birimlerin gereksinimlerini karşılayacak, hızlı ve verimli bir çalışmalarını sağlayacak uygulamalar kullanılmaktadır. Ortak bir veri tabanı yapısı kullanılarak çeşitli uygulamaların birlikte çalışması sağlanmaktadır. İdarî sisteme hizmet eden uygulamalar ve kısa tanıtımları aşağıdadır.

• Öğrenci kaydı, özlük işlemleri, web tabanlı programlarla öğrenci bilgileri takibi lisanslı Okulsis programı ile gerçekleştirilmektedir.
  • Web tabanlı devamsızlık takibi ve notların yayınlanması BT bünyesinde geliştirilen uygulamalarla gerçekleştirilmektedir.
  • Öğretmenlerin not girişleri ve öğrenci hakkındaki görüşlerini yazmaları BT bünyesinde geliştirilen uygulamalarla gerçekleştirilmektedir.
  • Haftalık ders programları lisanslı EDT programı ile hazırlanmaktadır.
  • Muhasebede lisanslı Logo programı kullanılmaktadır.
  • Ofis işlerinde Microsoft Office paketi ve LibreOffice açık kaynak kodlu program paketi kullanılmaktadır.

Bilgisayarlarda kullanılan uygulamalar

Tüm bilgisayarlarda lisanslı Windows işletim sistemi yüklüdür. İdarî işlerde ve bilgisayar dersinde Microsoft Office paketi kullanılmaktadır.

Internet Kulübü, web sayfalarını lisanslı Adobe Dreamweaver, Flash ve Fireworks programları ile hazırlamaktadır.

Ağın yapısı

• Üzerinden web, mail ve FTP hizmeti verdiğimiz bir fiber internet (Metro Ethernet) ve iki ADSL hattı bulunmaktadır.

Makine parkı

• 24 saat İnternet’e bağlı toplam 241 bilgisayar.